Naktuinbouw bijeenkomst beheersen van aardbeimijt bij Van Acht

Aardbeimijt is een ernstige plaag. Beheersen van deze mijt kan moeilijk zijn. De aardbeimijt kan grote gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van de plant en daarmee de productie van de aardbei.
Op 1 maart organiseerde Naktuinbouw een bijeenkomst bij Van Acht Koel- & Vriesopslag om uit te leggen hoe u een strategie kunt ontwikkelen om aardbeimijt beheersbaar te houden op uw bedrijf.

Met grote belangstelling volgde medewerkers van aardbeikwekerijen en voorlichtingsdiensten deze middag met zeer interessante sprekers oa.:
– Prof. Jerry Cross, East Malling Research uit het Verenigd Koninkrijk
– Dr. Yu Tong Qiu, PPO Akkerbouw, groene Ruimte en Vollegrondgroente. Zij is plaagdeskundige en specialist CATT warmtebehandeling
– Martijn van Lieshout, medewerker Van Acht Koel- & Vriesopslag, gespecialiseerd en erkend CATT-behandelingslocatie

Relevante informatie werd gegeven over monitoring en herkenning van de aardbeimijt, evenals inkoop en behoud van schoon plantmateriaal. Natuurlijk zijn praktijkervaringen en de grote meerwaarde van het toepassen van CATT aan de orde gekomen.

Heeft u nog vraagstukken waarmee wij u kunnen ondersteunen dan kunt u contact met Martijn van Lieshout opnemen via email: martijn@van-acht.nl / telefoon 0413-472938

 

Naktuinbouw-2catt-logo

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk