POM en CDA OP WEG NAAR MEIERIJSTAD

Op 7 oktober brachten de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant, kandidaten van CDA Meierijstad samen met POM -Platform Ondernemers Meierijstad- een werkbezoek aan Van Acht Koel- & Vriesopslag in Sint-Oedenrode. Het thema was “Samenwerking tussen bedrijven en overheid en deregulering”

Van Acht Koel- & Vriesopslag verzorgt voor bedrijven de opslag van allerlei soorten goederen, onder andere groenten en fruit. Het familiebedrijf bestaat sinds 1930 en inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Van Acht is meer dan koelen alleen blijkt al snel als de presentatie van deze ondernemers wordt gestart.

Ambitieus, Inventief, duurzaam, samenwerken staat hierin centraal. Dat blijkt uit de diversiteit van activiteiten. Van CATT-behandelingen tot een slim warehouse-management-systeem van logistiek tot de gezamenlijke inkoop van Energie. “Wij zijn vooral op zoek naar kansen en mogelijkheden wat ons vakgebied raakt. De regelgeving die hier bij komt kijken kan sneller en éénduidiger. We hebben ervaringen opgedaan in Eindhoven en dat loopt anders dan hier in Sint-Oedenrode.” Naast de noodzakelijke certificeringen en regelgeving werken wij vooral met boeren nuchter verstand” sprak menig aanwezigen aan. Van Acht is klaar voor de Meierijstad bleek ook toen de nieuwe vrachtwagen van Van Acht kwam aanrijden.

De opening werd verzorgd door Jan Goijaarts, wethouder te Veghel én lijsttrekker voor het CDA bij de verkiezingen in Meierijstad. “Het is belangrijk om te weten wat bij de ondernemers speelt”  Maddy Goossens, voorzitter van POM en van de Contractgroep Veghelse Ondernemingen (CVO). Deregulering en de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven wordt uitgelicht. Samenwerking gaat om leren, geven, delen en bundelen met als doel om gezamenlijk meerwaarde te creëren. Meierijstad heeft alles in zich, daar mogen we trots op zijn, Wat maakt ons sterk? Wie we zijn samen.. Familie bedrijven zoals Van Acht zijn belangrijk voor de samenleving.

Wat is POM, Platform Ondernemend Meierijstad

7 Ondernemersverenigingen van de nieuwe fusiegemeente Meierijstad, nu nog Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, heeft zich verenigd in een nieuwe organisatie Platform Ondernemend Meierijstad (POM). Er zijn 900 ondernemers bij aangesloten. De ondernemers van de nieuwe gemeente, met zo’n 80.000 inwoners en ruim 27.000 werknemers, willen bij voorbaat een partij zijn waar de nieuwe gemeentelijke organisatie niet omheen kan. In hun visie pleiten ze voor een specifieke wethouder Ondernemerszaken.

7 oktober 2016
Bekijk hier onze folders