Studenten van HAS hogeschool Den Bosch bij van Acht Koel- & Vriesopslag

4de jaar studenten van HAS Hogeschool Den Bosch op locatie bij Van Acht Koel- & Vriesopslag voor afstudeeropdracht over de CATT-behandeling.
Bij Van Acht worden proeven gedaan van CATT door projectgroep -CATT in vaste planten- in samenwerking met Wageningen UR, een 7-tal kwekers en Van Acht Koel- & Vriesopslag. Naast de grote standaard praktijkproef vanuit de projectgroep hebben 4de jaar studenten van HAS Hogeschool Den Bosch extra onderzoeksdoelstellingen geformuleerd voor hun afstudeeropdracht.

De studenten onderzoeken onder andere risicofactoren van CATT, effect op afdoding aaltjes en weggroei van de plant na behandeling. Een deel zal geplant worden in de vollegrond het andere deel wordt geplant in veenmankisten. Er is voor gekozen om een deel uit te planten in de vollegrond, om zo een praktijksituatie na te bootsen. Dit moet voor de kwekers een realistisch beeld van de effecten van de diverse behandelingen geven.

De behandelde planten worden bij de HAS Hogeschool geplant en door de studenten op HAS gemonitord. Onderzoeksresultaten hebben een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van CATT.

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk