Trots dat opa Jos Dit nog met ons kan meemaken

Paul van Acht is pas begin twintig, maar mag zich directeur noemen van V8 Vastgoed, een onderdeel van de Van Acht Groep. Maandagmiddag brak er voor de de jonge ondernemer een speciaal moment aan. Niet alleen voor hem, maar ook voor de rest van de familie en het team van werknemers. Samen met zijn vader en leermeester Erik begeleidde hij opa Jos naar een heimachine. Opa mocht de eerste paal in de grond slaan van een immens project, de bouw van een distributiecentrum op een perceel van ruim 60.000 m2.

Een ogenblik daarvoor gaf Paul een speech voor alle aanwezige: familie, werknemers, een afvaardiging van de gemeente, verschillende onderaannemers (voornamelijk uit Meierijstad) en hoofdaannemer Aan de Stegge Twello. Hij nam hen mee in zijn letterlijke groei van een kleine jongen die als twaalfjarige op het familiebedrijf een muurtje omverreed met een heftruck, tot een jonge ondernemer die het stokje overnam van zijn overleden oom Hans. “Toen hij drie jaar geleden overleed, is gebleken hoe hecht we als team zijn”, richtte Paul zich tot alle medewerkers. Ik ben iedereen dankbaar dat we hebben kunnen doordraaien als bedrijf” Ook richtte hij zich tot zijn opa.

“Ik ben erg trots dat opa Jos dit nog met ons kan meemaken.”

De complete onderneming bestaat uit meerdere takken. Eén daarvan is distributie en opslag. Begin vorig jaar was familie Van Acht bezig met bescheiden uitbreidingsplannen aan de Hoogstraat, maar toen de gemeente hen attendeerde op een perceel aan De Kempkens in Veghel, zichtbaar vanaf de A50, ging het balletje anders rollen. Paul en vader Erik zagen kansen, grepen die, en nu ruim een jaar later, staan ze aan de start van de bouw van een enorm pand. “Met deze realisatie mag familie Van Acht zich tot de grote jongens noemen”, zegt wethouder Jan Goijaarts, die ook de mogelijkheid kreeg om te speechen. Als alles volgens planning verloopt is deel één van de bouw over iets minder dan een jaar klaar. Daarna is het de bedoeling dat een hal met dezelfde afmetingen er naast wordt gezet. De eerste oplevering staat gepland in september 2022. Het bedrijf aan de Hoogstraat zal in gebruik blijven.

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk