Ons verhaal

Ons verhaal

Van Acht Koel- & Vriesopslag is een familiebedrijf dat graag investeert in de toekomst. We werken sinds 1930 met een hecht team, waarbij de vierde generatie op dit moment is toegetreden. Daar zijn we trots op. We werken nog steeds met dezelfde normen en waarden: betrouwbaar, goed en met korte lijnen.

Agrarische oorsprong

We zijn gestart als agrarisch bedrijf. Met koeien, varkens, kippen, akkerbouw en fruitteelt. De oogst van het fruit werd op lokale markten verkocht. Vanuit de behoefte om deze oogsten goed te koelen én met het oog op toekomstige ontwikkelingen, hebben we in 1968 onze eerste mechanische koelcel gebouwd.

Uw voorraad, onze focus

Door de groeiende handel in fruit besloten we uiteindelijk te stoppen met de agrarische werkzaamheden. Dit besluit werd genomen door de derde generatie, die in deze periode (jaren tachtig) zijn intrede deed in het bedrijf. Het aantal koelcellen breidde zich fors uit en er werd besloten de focus van de onderneming te verleggen. Door te investeren in nieuwe relaties en nauwe samenwerkingen op te starten, gingen we steeds meer agrarische producten voor derden opslaan. Zowel gekoeld, als niet gekoeld. Niet langer meer zelf telen, maar focus op de opslag van voorraden van anderen.

Inmiddels is de opslag van producten uitgegroeid tot onze corebusiness. In de jaren negentig zijn we getransformeerd tot een specialistisch bedrijf in koel-, vries en ongeconditioneerde opslag. We beschikken tegenwoordig over meer dan 85.000 pallets aan opslag. Ons klantenbestand varieert van telers, tuinders, import- en exporteurs tot logistieke bedrijven en fabrikanten. De vierde generatie staat inmiddels mede aan het roer en ontwikkelt ons bedrijf elke dag door, zodat we blijven groeien en ontwikkelen voor de opslag van een breed scala aan producten.

Uniek duurzaam

Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler binnen ons bedrijf. Sinds 1991 zijn we bijvoorbeeld volledig aardgasvrij. Ook hebben we in 2019 op 3 locaties 16.000 zonnepanelen geplaatst, waarmee we kunnen voorzien in onze eigen energiebehoefte. We wekken ondertussen meer op dan we verbruiken.

Met de realisatie van onze nieuwe locatie in Veghel zetten we een extra stap richting duurzaam ondernemen. We zijn trots op de maximale score ‘Outstanding’ binnen de BREEAM-NL BRL 2020 certificering, waarmee we écht bewijzen dat we uniek duurzaam ondernemen. Hierover lees je meer op onze aparte pagina.

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk