Wat is warehousing?

Wat is nu eigenlijk de betekenis van warehousing? Wat kost warehousing? En wat is een warehouse management systeem? Bij Van Acht Logistics geven we je een antwoord op al je vragen omtrent dit logistieke proces. Weet je al wat warehousing is en ben je op zoek naar een partner hiervoor? Ook dan klop je bij ons aan.

Wat is warehousing en welke zaken komen erbij kijken?

Wat warehousing precies is, leggen we je graag uit. Het is een logistiek proces waarbij goederen opgeslagen worden in een distributiecentrum, indien nodig of gewenst bewerkt worden en dan gedistribueerd worden naar hun eindbestemming. Warehousing is dus niet alleen opslaan, maar omvat ook:

  • De ontvangst van goederen en correcte verwerking hiervan;
  • Het (her)labelen of (her)verpakken van goederen;
  • Het bijhouden van voorraadniveaus; 
  • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles;
  • Het afhandelen van douaneformaliteiten;
  • Het transport van goederen.

Warehousing is een belangrijk onderdeel van een logistiek proces en wordt vaak vereenvoudigd met een geavanceerd warehouse management systeem. Dit gehele proces draagt bij aan een efficiënte goederenstroom voor bedrijven. 

Wat is een warehouse management systeem?

Een warehouse management systeem, vaak afgekort door WMS, is software waarmee warehouse management optimaal verloopt. Het systeem stelt een warehousefaciliteit in staat om het magazijn optimaal in te richten en te beheren. Een warehouse management systeem is dus simpelweg een tool om de dagelijkse operaties binnen een magazijn te versnellen, onder andere door middel van automatisering.

Wat kost warehousing?

Nu je weet wat warehousing en de meerwaarde van een warehouse management systeem is, vraag je jezelf mogelijk af wat het kost. Wat warehousing bij Van Acht Logistics kost, is sterk afhankelijk van diverse factoren. Hierdoor is het dan ook niet mogelijk om met een vaste prijs te werken. Wat warehousing kost is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid goederen, de opslagtijd en de value added services waar je behoefte aan hebt. We voorzien je graag van een persoonlijk antwoord op de vraag wat warehousing kost.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over wat warehousing of een warehouse management systeem is? Ben je benieuwd wat warehousing volgens jouw wensen kost? Neem dan contact op met Van Acht Logistics. We voorzien je graag van advies of een vrijblijvende prijsopgave. 

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk