Elektrische vrachtwagen & 300kW snellader

Van Acht Logistics zet nieuwe stappen in duurzame logistiek met elektrische vrachtwagen en krachtige snellader

Bij Van Acht Logistics | Koel- & Vriesopslag zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze logistieke processen duurzamer en efficiënter te maken. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat we onze vloot hebben uitgebreid met een nieuwe elektrische vrachtwagen. Om deze innovatieve stap te ondersteunen, hebben we een geavanceerde DC snellader met een laadvermogen van 300 kW geïnstalleerd op ons terrein.

Met deze snellader kunnen we onze elektrische vrachtwagen in een mum van tijd opladen, zodat we onze ritten efficiënt kunnen blijven uitvoeren. De lader heeft een indrukwekkend vermogen van 300 kW, wat voldoende is om twee trucks tegelijkertijd op te laden met 150 kW elk. Dit betekent dat we snel weer de weg op kunnen, zonder lange wachttijden. Daarnaast biedt de snellader de mogelijkheid om het vermogen uit te breiden naar 400 kW, waardoor we klaar zijn voor toekomstige uitbreiding.

 

Duurzaamheid staat voorop

Onze nieuwe snellader is uitgerust met interne load-balancing per 50 kW en kan extern beheerd worden via een Energy Management System (EMS).

Dankzij de slimme inzet van onze zonnepanelen en een batterij van 1 MW, halen we piekvermogens van 300 kW precies wanneer we ze nodig hebben, zonder het maximale contractvermogen te overschrijden. Zo zorgen we ervoor dat onze laadsessies niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam verlopen. Bovendien kunnen we via het EMS zowel groene als grijze HBE’s (# kWh) registreren, wat betekent dat de laadsessies direct bijdragen aan onze inkomsten.

 

Elektrificatie in de logistiek: de toekomst

Met de introductie van onze elektrische vrachtwagen en de krachtige DC snellader, maken we bij Van Acht Logistics grote stappen richting een duurzamere toekomst in de logistiek. Elektrificatie biedt niet alleen milieuvoordelen, maar met de juiste ondersteuning van bijvoorbeeld subsidies zoals de SPRILA en SPULA, kunnen de financiële voordelen ook niet achterblijven. Daarnaast leveren bestaande initiatieven zoals de HBE’s een mooie aanvulling.

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk