In gesprek met Paul (van Acht) & Paul (Trans-Imex)

Nee, de titel bevat geen typefout. We spraken met Paul Versantvoort van Trans-Imex en Paul van Acht van Van Acht Koel- & Vriesopslag over hun succesvolle samenwerking. In de dynamische wereld van transport en warehousing zijn genoeg logistieke uitdagingen te vinden. Van lege stellingen in het magazijn naar een plotselinge te grote vraag aan palletplaatsen, er is altijd behoefte aan een uitgebreid netwerk van logistieke partners die snel kunnen schakelen en met je meedenken. En zo kwamen deze twee bedrijven met elkaar in contact. Van Acht Koel- & Vriesopslag voor het opslaan en Trans-Imex voor het vervoeren deze goederen. Een logische samenwerking.

 

KENNISMAKEN

Paul en Paul kwamen elkaar toevallig tegen tijdens een bijeenkomst van POM. Weet je nog, die Pubquiz waar 120 ondernemers in groepjes van vier elkaar uitdaagden op verschillende locaties in Meierijstad? Het lot besliste dat Paul Versantvoort en Paul van Acht in hetzelfde team terechtkwamen. En raad eens waar? Bij Van Acht in Sint-Oedenrode! Het was de perfecte gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. En zo geschiedde…

 

EEN KOUD KUNSTJE

Paul Versantvoort: “De samenwerking is eigenlijk begonnen toen wij bij Trans-Imex ruimtegebrek hadden in ons warehouse. Onze transportmiddelen zijn optimaal ingericht op de behoeften van de klant. Maar zonder genoeg opslagruimte in het warehouse heb je niet veel aan zulke mooie vrachtwagens. Samen met mijn broer Luc, verantwoordelijk voor het warehouse, gingen we op zoek naar oplossingen. Gelukkig had Van Acht net het nieuwe distributiecentrum gebouwd en hadden ze nog capaciteit over voor pallets en handling. Zij staan bekend als koploper op het gebied van koel-, vries- én ongeconditioneerde opslag. Zo is onze samenwerking ontstaan en momenteel staan er maar liefst 4.000 pallets in opslag bij Van Acht in Veghel!”

Paul van Acht voegt toe: “Bij de bouw van ons nieuwe pand zagen we potentie bij veel logistieke bedrijven in Meierijstad. We wilden graag samenwerken met lokale klanten. Uiteindelijk zijn we in gesprek gegaan met Trans-Imex. Zij hadden meer opslag en handling klanten dan ze op dat moment aankonden, en wij hadden capaciteit over. 1+1=2. In feite zijn we concurrenten, maar als alle warehouse locaties in Veghel – Meierijstad vol staan met goederen, wordt iedereen daar beter van. Daarom werken we liever samen en zoeken we naar een win-winsituatie. Het hoeft elkaar absoluut niet te bijten!”

HETZELFDE DNA

“De reden waarom onze samenwerking zo’n succes is, komt doordat beide bedrijven hetzelfde DNA hebben”, legt Paul Versantvoort uit. “We hebben korte lijntjes, schakelen snel en er is een goede klik tussen ons. Als er iets speelt, pakken we het meteen aan en lossen we het op. We hebben allebei een hands-on mentaliteit en zijn recht door zee. En eerlijk gezegd, dat bevalt ons ontzettend goed!”, zegt Paul van Acht.

“Een perfecte match, met hetzelfde erfelijk materiaal dat door onze aderen stroomt. We houden van actie en nemen geen blad voor de mond. Geen gedoe, gewoon aanpakken! Dat is de drijvende kracht achter onze samenwerking.”, voegt Paul Versantvoort toe.

 

DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaam ondernemen zit diep ingebed in de bedrijfsvoering van beide heren. Het sluit perfect aan bij één van de speerpunten van POM: Energie en Klimaat. En dat zie je terug in het enorme distributiecentrum langs de A50 dat van Acht onlangs gebouwd heeft. Dat is niet zomaar een pand, ze hebben het helemaal volgens de nieuwste duurzame technologieën ontworpen. Daarmee hebben ze zelfs het hoogst haalbare BREEAM Outstanding Certificaat behaald volgens de nieuwe norm. Dat betekent dat het gebouw volledig duurzaam is, van het gebruik van duurzame materialen tot energiezuinigheid en ecologische impact van het pand. Met deze en nog veel meer duurzame aanpassingen kunnen ze met trots zeggen dat ze het eerste én meest duurzame bedrijfspand van Nederland hebben! En laten we vooral niet de 12.500 zonnepanelen op het dak vergeten. Naast het feit dat ze zelf groene stroom gebruiken, kunnen ze zelfs een groot deel van die energie terugleveren aan het net. Ongeveer 2.500 huishoudens kunnen hierdoor van stroom worden voorzien.

Maar ook Trans-Imex is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Binnenkort wordt hun allereerste volledig elektrische vrachtwagen geleverd. En dat is geen alledaagse verschijning! In Meierijstad lopen ze daarmee behoorlijk voorop. Een grote 44 tons vrachtwagen die volledig elektrisch is, dat is toch weer een stapje verder in de richting naar een fossielvrije gemeente.

Kortom, deze heren zetten zich volop in op groen ondernemen. Ze laten zien dat duurzaamheid én zakelijk succes hand in hand kunnen gaan. Twee logistieke bedrijven met een waardevolle samenwerking. Ze staan klaar om elkaar te helpen wanneer het druk is, zoals een goed geolied team dat doet. Het is inspirerend om te zien hoe ondernemers in Meierijstad elkaar vooruit kunnen helpen en elkaar succes gunnen. In het geval van Paul en Paul hebben we te maken met twee pioniers die een weg banen naar een betere toekomst in de logistieke wereld.

 


 

Origineel bericht

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk