Wat is een distributiecentrum?

Wat is nu eigenlijk een distributiecentrum? Een distributiecentrum, vaak afgekort tot DC, is een centrale plek waar goederen worden ontvangen, opgeslagen en gedistribueerd naar de uiteindelijke bestemming. De uiteindelijke bestemming kan een winkel, klant of andere locatie zijn. Van Acht Logistics werkt als een distributiecentrum; ontdek snel hoe we dat doen.

Wat is een distributiecentrum en hoe werkt het?

Als je jezelf afvraagt wat een distributiecentrum is, is het goed om te weten dat een DC een van de belangrijkste schakels in een logistiek proces is. In een distributiecentrum vindt het proces van warehousing plaats, waartoe de volgende aspecten behoren:

  • De ontvangst van goederen;
  • De opslag van goederen;
  • Het (her)labelen of (her)verpakken van goederen;
  • Het bijhouden van voorraadniveaus;
  • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles;
  • Het afhandelen van douaneformaliteiten;
  • Het transport van goederen.
  • Wat een distributiecentrum is mag duidelijk zijn, maar hoe een DC exact werkt kan verschillen. De daadwerkelijke aspecten die bij het logistieke proces komen kijken, verschillen per opdracht. Bij Van Acht Logistics kunnen we echter alle bovenstaande aspecten uitvoeren die bij een distributiecentrum komen kijken. Zo kunnen we elk bedrijf tot dienst zijn.

Hoe een distributiecentrum werkt en de meerwaarde ervan

Een distributiecentrum is eigenlijk een centrale plek waar goederen worden opgeslagen totdat deze ergens nodig zijn. De meerwaarde van een distributiecentrum zit hem in hoe een dergelijke plek werkt. Door het toevoegen van value added services worden bedrijven die opslag en transport nodig hebben van A tot Z ontzorgd. Bij een distributiecentrum ligt de focus volledig op de voorraad van de klant, terwijl de klant zich enkel en alleen bezighoudt met hun corebusiness. Zo doet elke partij waar ze goed in zijn en komen de goederen tijdig en in uitstekende staat op de eindbestemming aan.

Meer weten over ons distributiecentrum?

Nu je meer informatie hebt over wat een distributiecentrum is en hoe een DC werkt, wil je mogelijk meer weten over ons bedrijf. Ben je benieuwd wat distributiecentrum Van Acht Logistics voor jouw bedrijf kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk