Wat is geconditioneerd vervoer?

Vraag jij jezelf af: “Wat is geconditioneerd vervoer?” nu precies? Dan helpen we je bij Van Acht Logistics graag verder. Als specialist in warehousing en distributie, behoort ook geconditioneerd vervoer tot ons dienstenpakket. Wij zijn dan ook de aangewezen partij om je verder te helpen wanneer je jezelf afvraagt wat geconditioneerd vervoer is.

Wat is geconditioneerd vervoer en wanneer wordt het toegepast?

Geconditioneerd vervoer is een manier van het transporteren van goederen waarbij de omgevingscondities strikt gereguleerd worden. Dit betekent dat goederen niet met zomaar een vrachtwagen vervoerd worden van onze opslag naar de eindbestemming, maar dat dit onder strenge voorwaarden gebeurt. Zo kun je denken aan een bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid in de vrachtwagen. Deze manier van transporteren is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat producten die gevoelig zijn voor derving in de juiste conditie op de eindbestemming aankomen. Het wordt dan ook vaak toegepast voor het transporteren van voeding, medicijnen, bloemen en planten, en chemische producten.

Uitbesteden aan een gecertificeerde partij

Nu je weet wat geconditioneerd vervoer is en wanneer dit belangrijk is, is het ook goed om te weten dat je dit moet overlaten aan een gecertificeerde partij. Je wilt immers niet dat je goederen bederven voordat ze op de eindbestemming aankomen. Controleer daarom of de partij waarmee je zaken doet gecertificeerd is, beschikt over de juiste vloot en apparatuur, wet- en regelgeving naleeft, verzekeringsdekking heeft en natuurlijk transparant en vlot is in de omgang. Zo weet jij zeker dat er zorgvuldig met je voorraad wordt omgegaan.

Zeker zijn van je zaak? Neem contact met ons op

Wanneer je behoefte hebt aan geconditioneerd vervoer, wist je natuurlijk al wat dit is. Mogelijk was je benieuwd waar je op moet letten bij het zoeken van een partner voor dit type vervoer. Nu je weet wat geconditioneerd vervoer is en waarop je moet letten, zoek je naar de partner om jou van dienst te zijn. Gelukkig hoef je niet verder te kijken, want bij Van Acht Logistics nemen we het graag van je uit handen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk