Van Acht investeert in de toekomst

Duurzaamheid heeft bij Van Acht een belangrijke plek in de organisatie. Van Acht draagt al jaren haar steentje bij aan duurzaam ondernemen en is klaar voor de volgende stap.

Duurzaam ondernemen

Van Acht bestaat naast het bedrijf Van Acht Koel- & Vriesopslag aan de Hoogstraat in Sint-Oedenrode uit Verhuur, Vastgoed, Zorg en Recreatie. Duurzaamheid heeft al jaren een belangrijke plek in de organisatie. Zo maakt Van Acht gebruik van het all-electric concept en is al 26 jaar aardgasvrij.  De panden worden gebouwd met een hoge isolatiewaarde en LED-verlichting. Voor het verwarmen van de panden gebruikt men een warmtepompinstallatie en de restwarmte, vrijgekomen uit de koelinstallaties. 5 jaar geleden zijn de eerste zonnepanelen geplaatst en binnenkort wordt dit uitgebreid.

Volgende stap in duurzaamheid

De volgende stap in duurzaamheid is de uitbreiding van zonnepanelen. De daken worden in termijnen voorzien van 20.000 zonnepanelen zodat gebruik gemaakt kan worden van zelf opgewekte duurzame energie. Eén van de panden, het bedrijfsverzamelgebouw “De Kampen” aan de Jan Tinbergenstraat 4, is het eerste dak dat in april 2017 door SolisPlan Group B.V. is voorzien van zonnepanelen. Het doel is om in het jaar 2020 meer groene energie op te wekken dan dat er zelf verbruikt wordt.

zonnepanelen De Kampen

 

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk