Vaste plantenkwekers nemen kijkje bij koelbedrijf Van Acht

De LTO Cultuurgroep Vaste Planten was donderdag te gast bij Van Acht Koel- & Vriesopslag. De excursie naar het bedrijf ging vooraf aan de jaarvergadering van de Cultuurgroep.
Inmiddels is het een traditie dat de Cultuurgroep Vaste Planten voorafgaand aan de jaarvergadering een bezoek brengt aan een bedrijf. Dit jaar werd Van Acht Koel- & Vriesopslag in Sint-Oedenrode bezocht.
Het bedrijf was niet toevallig gekozen. Van Acht is deelnemer aan het CATT-project. De kwekers kregen een rondleiding over het bedrijf en mochten ook een kijkje nemen in de cellen die voor de CATT-behandeling worden gebruikt. Om te demonstreren dat ze in deze cellen kunnen variƫren in temperatuur maar ook in luchtvochtigheid, konden de kwekers ook kijken in een cel met zware mist.
Aansluitend op de rondleiding gaf Pieter van Dalfsen van PPO Boomkwekerij uitleg over het CATT-project, waar door middel van bepaalde luchtsamenstellingen, luchtvochtigheid en temperatuur aaltjes worden bestreden in de vaste planten. Hans van Acht, directeur van het koelbedrijf gaf een presentatie over de ervaringen met CATT-behandeling in de aardbeien, waar de behandeling inmiddels grootschaliger wordt toegepast.
GepubliceerdĀ op www.Deboomkwekerij.nl op 19 februari 2016

 

Rondleiding frambozencel 2016 02 aaaaaaaenzi

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk