Vrijwilligers boekenbeurs getrakteerd op rondleiding bij koelhuis Van Acht

 

Jaarlijks wordt een boeken- en platenbeurs georganiseerd  door de stichting behoud Sint-Martinuskerk. Met als doel de restauratie van parochie van de Heilige Oda te ondersteunen. In 1990 is de stichting ontstaan ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het kerkgebouw. Deze was na de bouw in 1915 dringend aan restauratie toe. De stichting wordt gedragen door vele vrijwilligers, waaronder Jos van Acht.

Vrijwilliger van het eerste uur

Jos van Acht (81 jaar) is al vrijwilliger sinds het begin van de oprichting van de stichting. ‚ÄúMensen laten doen waar ze goed in zijn‚ÄĚ is Jos zijn motto. Daarom is het niet verrassend dat Jos de logistieke rol op zich heeft genomen. Het hele jaar door zorgt hij dat de boeken bij de sorteerders komen en zet alles klaar zodat de tientallen sorteerders meteen aan de slag¬†kunnen.

Laatste voorbereidingen

Dinsdag 14 februari zijn veel vrijwilligers alle gesorteerde dozen  aan het verdelen bij Van Acht Koel- & Vriesopslag, zodat duidelijk is welke boeken naar welk lokaal moeten op de boekenbeurs.  Toevallig of niet , dit verdelen gebeurt op het bedrijf van de zonen van Jos van Acht. Al 26 jaar wordt het vervoer aangeboden door Van Acht, eerst door Jos zelf, maar de laatste jaren laat hij dit aan zijn zonen over. Dat alle vrijwilligers hard hebben gewerkt blijkt uit het feit dat alle gesorteerde boeken niet in 1 vrachtwagen paste.

Rondleiding met natuurlijk een kopje koffie

Deze middag worden alle vrijwilligers van stichting behoud Sint-Martinuskerk getrakteerd op een rondleiding op het bedrijf wat Jos 55 jaar geleden is gestart. Hans van Acht -zoon van Jos- laat door middel van een presentatie zien waar het bedrijf Van Acht Koel- & Vriesopslag naar is uitgegroeid, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. Na de presentatie volgt de rondleiding.¬† Tijdens de rondleiding was het enthousiasme groot en kreeg Jos veel leuke reacties. ‚ÄúJos heeft wel eens wat verteld over zijn bedrijf, maar dat het zo groot is en divers. Hij mag terecht trots zijn!‚ÄĚ

 

 

 

 

 

 

Note:

Boeken- en platenbeurs wordt gehouden op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017,

locatie Odaschool, Sint-Oedenrode   Openingstijden van 10:00 tot 17:00 uur.

Contactgegevens

Sint-Oedenrode

Hoogstraat 48
5492 VW
+31 (0) 413 472 938
info@van-acht.nl

Veghel

Kempkens 3000
5465 PR
+31 (0) 413 782 500
info@van-acht.nl

Bezoek op afspraak mogelijk